AKO VYTVORIŤ PROFIL OPATROVATEĽKY

Tak ako je na pracovnom pohovore dôležité predložiť dobre vypracovaný životopis, aj pri uchádzaní sa o miesto opatrovateľky treba ponúknuť agentúre taký profil, ktorý by opatrovateľku rodine vhodne prezentoval. Veľkú úlohu pritom zohráva profilová fotografia, spĺňajúca určité predpoklady.

Predovšetkým by mala zachytiť prirodzený vzhľad opatrovateľky, bez výrazného mejkapu, bez slnečných okuliarov, rúška alebo čiapky na hlave. Pod profilom sa chápe zobrazenie tváre, hlavy po plecia, najlpešie na jednofarebnom pozadí, bez rušivých elementov v úzadí fotografie. Samozrejmosťou by mala byť farebná ostrá fotografia, nie rozmazaná alebo dokrášlená rôznymi efektami a filtrami.

Ďalej sa pri výbere opatrovateľky rodina zameriava na jej odbornú prax v oblasti starostlivosti o seniorov. Preto sa do profilu uvádzajú informácie ako počet rokov praxe, dĺžky trvania turnusov, miesto výkonu práce, či išlo o rodiny alebo domy dôchodcov, či iné centrá, kde sa opatrovateľka starala o seniorov. Taktiež je potrebné podrobnejšie popísať skúsennosti z predchádzajúcich rodín, či opatrovanou osobou bola žena, muž albeo manželský pár, a potom najmä diagnózy a náplň práce pri 24 hodinovej opatere.
Na záver ponúkame heslovitú nápovedu na spísanie podstatných informácii do profilu, ktorá Vám môže pomôcť pri jeho príprave. Agentúra si na základe takto kvalitne spracovaných údajov sama zostaví profil, s ktorým Vás predstaví klientovi. Aj tu platí, kto chce získať dobré miesto, musí sa vedieť správne predať.

Bydlisko:
Rodinný stav:
Deti:
Opatrovateľský kurz:
Vodičský preukaz:
Fajčenie:
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie:
Záľuby:

Skúsenosti s opatrovaním:
Krajina:
Klient žena-muž:
Od-do (rok, mesiac):
Diagnózy, zdravotné problémy: